top of page
zonsopkomst
Kleintje BorgSfeer 2024
Zaterdag 11 mei
anne-jan2.png
Anne Jan Toonstra

Begin 2000 debuteert Toonstra als cabaretier. Samen met Sofie van den Enk, die tegenwoordig als televisie-presentatrice bekend is, wint Toonstra in 2001 het vermaarde cabaretfestival Camaretten in Rotterdam. Vier jaar later wint hij met zijn programma Hikikomori het Groninger Studentenfestival.

Daarna timmert hij met het stand up comedy-gezelschap De Hyena’s aan de weg. Ook vanavond staat hij als cabaretier op de planken. Na de pauze komt hij terug als singer-songwriter en zingt hij zijn nieuwe Engelstalige liedjes. Een paar van zijn liedjes zijn al regelmatig te beluisteren op radio Noord, maar wij kunnen wel spreken van een debuutoptreden in Borgsweer!

 

De soms wat theatrale en filmische muziek heeft nadrukkelijk een klassieke component. Artiesten die hem inspireren zijn Rufus Wainwright, Damian Rice en vooral Benjamin Clémentine. Tijdens het optreden wordt Anne Jan begeleid door een keur aan Groninger muzikanten, zoals op viool Hanneke Rolden en op cello Sebastiaan Wiering.

just-us-&-co.png
Just Us & Co

Het diner wordt muzikaal begeleid door Just Us & Co. Rustig op de achtergrond maar met zeer veel passie spelen deze bevlogen muzikanten bekende covers om in de sfeer te komen.

de-Lantings1.-png.png
De Lantings

Aan de bar in  “Herberg Lanting” in Meedhuizen ontstond op een zaterdagnamiddag in 2014  het idee om een bandje te beginnen.  
Follie de Vries, gitarist,  was de kartrekker en vormde de band met inwoners uit Meedhuizen: Pieter de Jong op drums, Joop van Dijken als bassist en Eline Rumpff als zangeres.

Follie en Joop hadden al jaren in diverse bandjes gespeeld. Pieter en Eline hadden geen muzikale ervaring. Door inzet, repeteren en met de muzikale ervaring van Follie en Joop, maakte de band progressie. De herberg werd de ideale plek om wekelijks te repeteren en vandaaruit ontstond ook de naam voor de band: “De Lantings”.

In 2016 verliet Eline de band en haar plaats werd ingenomen door Gina Rumpff. Om de band muzikaal te versterken, kwam Barry Bronsema in 2020 in de band.  
Hij had ook ervaring in diverse bandjes en werd gitarist. Follie stapte over op toetsen. Hierdoor kon het repertoire worden verbreed en spelen we pop- en rockcovers van de jaren 60 tot nu

bottom of page