top of page

Instructies

Zorg dat je taart er superlekker uitziet. Het liefst gebruik je een origineel recept. Je mag de taart uitgebreid versieren met marsepein of fondant, maar denk eraan dat de smaak het belangrijkste is! Verder let de jury op structuur, opmaak en presentatie. Er mag geen niet-eetbare versiering op jouw taart zitten.

 

Je bakt je taart thuis en levert deze in op zaterdag 1 juni om 14.00 uur bij de ingang van BorgSfeer, Borgsweer 12 in Borgsweer.
De taart ligt op een schaal in een taartdoos. Bij de taart doe je een formulier, met daarop de naam van de taart en de ingrediënten. Bij het inleveren zetten wij er een nummer op, in plaats van je naam. De taarten worden vervolgens door een medewerker van BorgSfeer naar de tent gebracht waarin de jury de taarten beoordeeld. De jury weet op deze manier niet wie de taart gemaakt heeft.

Om ongeveer 15.30 uur mag je je taart ophalen uit de tent en loop je samen met alle deelnemers onder muzikale begeleiding naar het podium, de taartenparade. Op het podium worden de winnaars bekend gemaakt door de jury. Daarna mag je je taart mee naar huis nemen of de stukjes verkopen voor € 2,- per punt, in een speciaal daarvoor ingerichte kraam. De opbrengst is voor jezelf of je doneert het aan een goed doel. Medewerkers van het festival kunnen dan ook de verkoop doen van jouw taart.

Het goede doel van dit jaar is stichting Teel Yooba Nederland. Zij hebben als doel om weeskinderen en kinderen van arme ouders in de wijk Teel Yooba in Ougadougou in Burkina Faso, een goede toekomst te geven. Lees hier meer over dit goed doel.

bottom of page