top of page

schoolkits voor de kinderen in Burkina Faso

De opbrengst, die de organisatie van BorgSfeer binnenkrijgt van de taartenbakwedstrijd, gaat dit jaar naar Stichting Teel Yooba Nederland. Deze Stichting is in 2017 opgericht door o.a. Harma Kuiper uit Termunterzijl.

Doel van Stichting Teel Yooba Nederland is om weeskinderen en kinderen van arme ouders in de wijk Teel Yooba in Ougadougou in Burkina Faso, een goede toekomst te geven. Daarvoor zamelt de stichting geld in voor schoolkits (tassen met schoolspullen), a € 25 per stuk. Kinderen hebben dit nodig om een jaar lang naar school te kunnen.

Er zijn kinderen die geen veilig thuis hebben, en voor wie school de enige veilige haven is. Op de Nelson Mandela school in de wijk Teel Yooba, krijgen ze naast les, tijd, liefde en aandacht ook een warme maaltijd. De maaltijden worden gemaakt door de moeders van de schoolkinderen.

De voorzitter van de stichting, Bea Stoker, moet voor haar werk 3 tot 4 keer per jaar naar Burkina Faso. Ze neemt het ingezamelde geld mee en schaft dan samen met de Stichting Teel Yooba Burkina Faso, de schoolkits aan. Inmiddels kunnen er al zo'n 200 kinderen naar school.

Sinds een jaar zorgt de Stichting ook voor naaimachines voor de wijk Teel Yooba, om vrouwen daar een zelfstandig bestaan te bieden!

Doneren kan op Stichting Teel Yooba rekening nummer NL39ABNA0247500984 of koop een stukje taart op BorgSfeer.

Voor meer informatie zie facebook Stichting Teel Yooba NL.

bottom of page