top of page
zeelucht.jpg

Eerder nieuws 

Winnaar fotowedstrijd

Tot 15 april konden er foto's ingezonden worden voor de fotowedstrijd van BorgSfeer. Het thema was het stukje Wad bij Borgsweer om de hoek met een vleugje menselijkheid. Er zijn mooie foto's opgestuurd en de keus was best lastig. 

Jelle Smit stuurde als een van de eerste een foto op. Zijn foto bevat mooie sfeervolle kleuren. Het menselijke zit verborgen in de restanten van de verdwenen dorpen in het Dollardgebied. Op zich niet zo'n sfeervol verhaal, maar wel een bijzondere geschiedenis waar we graag bij stil staan. 

We hopen dat Jelle een mooie reis naar Ameland maakt met fotografie-reizen.nl

Restanten verdwenen dorpen in het Dollard gebied wat onderdeel is van de Wadden.

Winnende foto van de fotowedstrijd. Foto Jelle Smit.

Vrijwilligersbijeenkomst 9 maart

 

Om van festival BorgSfeer 2022 een knalfeest te maken hebben we hulp nodig. 

Heb jij zin om te helpen op 18 juni? of doe je liever iets in de voorbereiding? Kom dan op 9 maart om 20.00 naar de  vrijwilligersbijeenkomst in het dorpshuis van Borgsweer.

Op deze avond laten we zien waar we hulp nodig hebben en kun jij aangeven waar jij je het liefst zou willen inzetten.

 

18 juni 2022

De tweede editie van festival BorgSfeer vindt plaats op 18 juni 2022 op een groot bosrijk festivalterrein. Op meerdere podia, waaronder één bij het Termunterzijldiep gaan verschillende Groninger bands optreden.

 

wad 'n Sfeer
Borgsweer ligt aan de rand van de industrie. Tenminste aan één kant. De andere kant grenst aan de Eems dat onderdeel uitmaakt van het Waddengebied. De Eems-Dollard regio, een estuarium waarin zoet (van de Eems) en zout (Dollard) water bij elkaar komen. Bij Borgsweer om de hoek liggen de uitgestrekte polders met de prachtige kwelders bij de Punt van Reide. Je vindt er zeehonden en duizenden vogels komen er om te broeden.

Tijdens het festival is er aandacht voor ‘Wadden’ kunst en naast de muzikale optredens is er straattheater en worden er verhalen verteld over de Oost Groningse Wadden. Er is een wedstrijd om het Waddengebied bij Borgsweer om de hoek zo mooi mogelijk op de foto te krijgen. De foto wordt o.a. gebruikt voor de promotiecampagne van het festival.

Bekijk hier hoe je mee kan doen.

De leuke kinderactiviteiten ontbreken natuurlijk niet; deze keer ook in samenwerking met waterschap Hunze en Aa’s en Stichting Het Groninger Landschap.

bottom of page