top of page

Over Borgsweer

Borgsweer is een klein dorp met ongeveer 145 inwoners, gelegen aan de dijk aan de Eems, tussen Delfzijl en Termunterzijl. In het weekend rijden er veel mensen langs om een visje te eten in Termunten en Termunterzijl. De oprukkende industrie vanuit Delfzijl dreigde het dorpje van de kaart te vegen, maar terwijl Oterdum, Heveskus en Weiwerd het moesten ontgelden, is Borgsweer bewaard gebleven.

De locatie

BorgSfeer vindt plaats op een boerenerf en in en rond het kerkje van Borgsweer. De Nederlands hervormde kerk is prachtig gelegen aan de rand van het dorpje. De kerk is in 1981 volledig gerestaureerd en aangekocht door de Stichting Nicolaus Gillot. De stichting verhuurt en exploiteert de kerk en heeft zich ingezet om het kerkje te revitaliseren. Dit is afgelopen jaar gelukt en nu is het een prachtige plek geworden voor kleine concerten en andere activiteiten. Op de kerk staat een nieuwe windvaan die gemaakt is door Kornelis Hartman. Deze windvaan is gebruikt in het logo van BorgSfeer en is samen met de grote S het beeldmerk.

De Stichting Nicolaus Gillot is voor de organisatie de steun en toeverlaat. Dankzij de Stichting kon onder andere de financiering aangevraagd worden bij verschillende subsidiegevers en sponsoren.

 

Rond het terrein van de kerk ligt grind. Het is daardoor minder toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het boerenerf is wel goed begaanbaar en is te bereiken via Borgsweer 12 in Borgsweer.

kerkje.png
bottom of page